Vi anbefaler alle å reservere plass på forhånd da det kan være stor pågang på turene, spesielt i toppsesongen. Ved å forhåndsbestille er man i større grad sikret plass på det tidspunktet som passer best. Videre anbefaler vi at en ikke satser alt på èn dag da værforholdene kan føre til at turen må forskyves til senere på dagen eller i verste fall kanselleres.

Opplev DYR OG FUGLELIV langs Andøyas fantastiske vestkyst

Vis kart

Opplev Andøyas fantastiske vestkyst med yrende fugleliv ved BLEIKSØYA; LUNDEFUGLER, HAVSULER, ØRN og annet dyreliv samt vakre strender langs kysten fra Andenes og ned til Høyvika.

Denne turen tar deg langs Andøyas fantastiske vestkyst til Bleiksøya der du får oppleve en av Nord-Norges største lundefuglkolonier og flere andre sjøfugler. Vi passerer også en havsulekoloni og den majestetiske havørna kan ses i store antall hele året. Du får oppleve storslagent landskap og vakre strender langs kysten fra Andenes og ned til Høyvika (også kjent som vår apple-beach) - vyer som tar pusten i fra deg.

Vi begynner med å krysse gjennom den indre skjærgården ved Andenes og gjør et stopp ved havsulekolonien i Kleiva før vi fortsetter mot Bleiksøya og lundefuglene. Etter at vi har sett på lundefugler og andre fugler ved Bleiksøya kjører vi til de “tre skjulte strendene” i Andøy; Otervika, Rækvika og Høyvika (også kalt apple-beach etter at et bilde av Høyvika-strand, tatt av fotograf Stian Klo, ble frontet på Apples iPad Pro i 2015), før vi returnerer til Andenes. Turen varer ca 2 timer.

Under hekkesesongen fra midten av april til midten av august vil du oppleve en havsulekoloni og en av de viktigste lundefugl-koloniene i Nord-Norge med tusenvis lundefugler. Andre sjøfugler vi vanligvis ser er storskarv, toppskarv, alke, krykkje, tyvjo, teist, lomvi og havørn

Andre arter som vi av og til kan se er steinkobbe, oter og forskjellige hvalarter som nise, spekkhoggere, grindhval eller delfiner.

Vis mer
Boende

Andenes Camping

Avstand: 3 km
Andenes Camping ligger vakkert til ved innkjøringen til Andenes og har plass til bobiler, campingvogner og telt. Her finner du en fantastisk utsikt over storhavet som du kan nyte når du har fått parkert og roen har senket seg.
Build: 26.05.2020 16:55:36, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8014.cbischannel-27231.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails